cropped-logo_256px.png

Brøndby IF har i dag fremlagt halvårsregnskabet for 2017. Her kan det læses, at man går væk fra sin målsætning om at sælge spillere for 15 milloner kroner i indeværende transfervindue. Det er på trods af, at regnskabet samtidig viser en fremgang, der betyder, at man kunne have været meget tæt på økonomisk ligevægt. Brøndby Supporters Trust (BST) opfordrer i den forbindelse bestyrelsen til at holde fast i Strategi 6.4.

”De seneste år har vist, at de tålmodige og fornuftige målsætninger i Strategi 6.4 har bragt Brøndby IF tæt på en økonomi i balance. Vi vil gerne advare mod, at man laver risikable satsninger i den sportslige sektor på bekostning af en langtidsholdbar økonomi,” siger formand Frederik Gjørup Nielsen, som lægger vægt på, at bestyrelsen har forpligtet sig til at realisere dette års manglende transferindtægter over de næste år.

”Bestyrelsen laver et sportsligt sats på den korte bane. Det er dog et sats, de laver med åbne øjne, og vi håber selvfølgelig på det bedste. Men vi har tidligere set, at de kortsigtede investeringer kan give økonomisk bagslag, hvis ikke de giver det forventede afkast.”

BST har flere gange talt for, at man i stedet skulle fokusere på materielle investeringer. Det var også udmeldt, at midlerne fra seneste emission skulle bruges på investeringer af den slags. Frederik Gjørup Nielsen påpeger, at det er et faresignal, at man allerede har behov for endnu en rettet emission.

”Ved seneste generalforsamling satte vi spørgsmålstegn ved behovet for flere rettede emissioner. At bestyrelsen har valgt at bruge den ret, de blev givet så kort efter den seneste emission, viser, at økonomien stadig er skrøbelig. De materielle investeringer er fornuftige. Det er den type investeringer, som øger indtægtssiden og gavner klubben i mange år fremadrettet. De sportslige investeringer har vi før set være usikre og risikable. Vi opfordrer derfor endnu engang bestyrelsen til at holde sine økonomiske målsætninger og stå fast på Strategi 6.4. Det er den sikreste vej til succes for Brøndby IF i fremtiden, selvom det kan virke fristende at række ud efter succes på den korte bane,” siger Frederik Gjørup Nielsen.

 

Yderligere kommentarer kan fås hos Frederik Gjørup Nielsen på telefonnummer 28 30 27 36.

 

BRØNDBY SUPPORTERS TRUST - SAMMEN OM BRØNDBY