Ingen varer i kurv

En skelsættende generalforsamling i Brøndby IF

Når de hårdt prøvede aktionærer den 3. april 2013 møder op til ordinær generalforsamling i Brøndbyernes IF A/S og sætter sig til rette i Laudrup Loungen på det stadion, som de selv har været med til at finansiere, vil de blive stillet overfor to essentielle valg.

Fælles for alle de fremmødte aktionærer er dog, at det er den vigtigste generalforsamling i meget lang tid, hvor man som aktionær vil blive stillet overfor to essentielle valg:

  • Det første valg er at godkende en kapitaludvidelse med fortegningsret for de eksisterende aktionærer samt en udligning aktieklasserne, som for første gang i klubbens historie vil sprede den reelle indflydelse blandt samtlige aktionærer.
  • Det andet valg er at give den valgte bestyrelse ubegrænset mandat til at sælge Brøndby IF A/S til tredjepart uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer og uden generalforsamlingens specifikke godkendelse.

I Brøndby Supporters Trust (BST) anbefaler vi alle aktionærer at stemme ja til bestyrelsens samlede forslag 6 IV om at gennemføre en udligning af aktieklasserne samt gennemføre en kapitaludvidelse med fortegningsret for nuværende aktionærer.

- I den nuværende situation anser vi dette som et helt nødvendigt skridt for både at sikre klubben den nødvendige kapital, men ligeledes sikre, at ledelsen i højere grad afspejler aktionærernes ønsker og prioriteter, forklarer Sune Blom.

Helt i overensstemmelse med anbefalingerne om god selskabsledelse, anbefaler BST til gengæld aktionærerne at stemme klart nej til bestyrelsens forslag 6 III, hvor bestyrelsen de facto ønsker generalforsamlingens bemyndigelse til at sælge Brøndby IF A/S til tredjepart uden generalforsamlingens specifikke godkendelse.

- Vi mener helt principielt at beslutningen om at sælge klubben bør ligge hos aktionærerne. med forslaget vil bestyrelsen kunne sælge klubben for en skilling, uden om de aktionærer der har finansieret klubben de sidste mange år. Vi mener ikke det er rimeligt at bede aktionærerne om at tage stilling til et salg af klubben inden der foreligger konkrete oplysninger om et eller flere købstilbud, pointerer Sune Blom

I stedet mener BST, at aktionærerne må tage stilling i den konkrete situation.

- I en situation hvor der ikke tiltrækkes tilstrækkelig kapital ved en emission med fortegningsret for de nuværende aktionærer, så må det være bestyrelsens fornemmeste opgave at indhente og fremlægge købstilbud for aktionærerne.

Giv fuldmagt til Brøndby Supporters Trust
I BST arbejder vi på at organisere de mere end 20.000 aktionærer i Brøndby IF og dermed give de menige aktionærer en stemme på generalforsamlingen.

Hvis man er forhindret i at deltage på generalforsamlingen er det muligt at afgive fuldmagt til BST. Det kontroversielle forslag kræver opbakning fra 9/10 af den fremmødte aktiekapital.

Man kan afgive fuldmagt over sine aktier på brondbytrust.dk

Mere information:

Afgiv fuldmagt til BST: http://brondbytrust.dk/fuldmagt
1.4.1 i anbefalinger om god selskabsledelse: http://www.corporategovernance.dk/file/289219/anbefalinger_god_selskabsledelse16082011.pdf
Selskabsloven $107 om vedtægtsændringer der påkræver tilslutning af 9/10 af de afgivne stemmer samt af den repræsenterede selskabskapital: https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=135933#P107

Yderligere information om denne meddelelse kan fås hos Formand Sune Blom på telefon 30718339

I samarbejde med