Brøndby Supporters Trust

Indflydelse og ejerskab til fansene

Fredag indgik Brøndby IF og Brøndby Supporters Trust (BST) en historisk aftale, der sikrer fællesskabet af Brøndbytilhængere mulighed for indflydelse og ejerskab i Brøndby IF.

Aftalen indebærer, at BST får lov at købe op til 76.000 A-aktier og 1.000.000 B-aktier. Aftalen med klubben er skruet sådan sammen, at BST får indflydelse svarende til det antal penge der samles ind. Reglerne er derfor simple; jo flere penge foreningen kan samle ind, jo flere aktier kan der købes, og jo mere indflydelse får fællesskabet af fans.

Hvad betyder aftalen?
Med aftalen for Brøndbys fans igennem Brøndby Supporters Trust mulighed for:

  • At opnå op til 16 procent af stemmerne på generalforsamlingen
  • At blive medlem af ejerkredsen af a-aktionærerne
  • At få forkøbsret til kommende a-aktier og dermed indflydelse på kommende emissioner
  • At indkalde til ekstraordinær generalforsamling
  • At sikre ejerværnet, så klubben ikke kan overtages af en tilfældig rigmand
  • At sikre B-aktionærerne mulighed for at udpege op til 2 pladser i bestyrelsen

Indsamling af penge
Den samlede pris for aktierne er 21,5 millioner kroner. Det er rigtig mange penge, som vi nu skal ud og samle ind blandt fans, aktionærer, sponsorer og alle andre med et blå-gult hjerte.

Hvordan vi vil samle pengene sammen bliver offentliggjort i forbindelse med derbydagen på Brøndby Stadion den 18. august.

Læs mere her: http://www.facebook.com/events/397580876958342/

Men vi kan allerede nu sige, at vi bl.a. vil samle penge ind ved at sælge ”fanaktier”, hvor man samtidig opnår medlemskab af Brøndby Supporters Trust og derfor medbestemmelse på hvordan vi skal bruge vores indflydelse i klubben.

Om BST
Brøndby Supporters Trust er en demokratisk forening, der kommer til at eje de opkøbte aktier i fællesskab. Foreningens grundlag bygger på 1 mand – 1 stemme, uanset hvor mange penge man giver. Det er altså hverken muligt at eje aktierne personligt eller købe sig til ekstra indflydelse.

Til gengæld arbejder vi på at knytte en række fordele til dem, der betaler store donationer til foreningen. Men det vil vi kunne fortælle meget mere om på derbydagen.

Læs mere på
www.brondbytrust.dk
http://www.facebook.com/brondbysupporterstrust