En stor del af mødet gik med, at diskuterer klubbens finansielle situation. Vi mener ikke, at klubbens mål og midler stemmer overens. Palermosagen understreger det. Hvis klubben bare havde lånt de penge de regnede med at få af Palermo kunne man argumenterer sig ud af det. Men klubben har lånt dobbelt så mange penge, hvilket må tolkes som et økonomisk dårligt tegn.

I BST er vi af den overbevisning, at målet om en bæredygtig økonomi skal prioriteres over målet om at blive mestre i 2017. Ikke at vi ikke ønsker, at Brøndby igen skal blive mestre, men vi mener, at en bæredygtig økonomi skal være fundamentet, for kun med en bæredygtig økonomi er vi sikre på, at Brøndby kan eksisterer og kæmpe med om det danske mesterskab mange år ud i fremtiden.

Sune Blom, der er BST’s repræsentant i Brøndby IF’s bestyrelse deltog også i mødet. Vi snakkede om arbejdet i bestyrelsen – blandt andet om det kommercielle fanråd.

Vi har længe arbejdet på, at få relanceret det kommercielle fanråd. Vi er kommet ret langt i processen og er snart klar til, at rådet holder sit første møde. Rådet skal samlet bestå af 10 medlemmer, og har en styregruppe bestående af Brøndbys kommercielle direktør Henrik Bartholdy, fankoordinator Lasse Bauer og BST’s repræsentant Kasper Linnemann. Derudover vil rådet etablerer arbejdsgrupper, hvor andre interessenter kan deltage. Formålet med at oprette et kommercielt fanråd i Brøndby IF er at have én samlet platform til at diskutere forbedring og optimering af match day-activities, samt have en konstruktiv dialog om kommercielle emner med et lidt mere langsigtet strategisk perspektiv. Det kan f.eks. være valg af hovedsponsor eller salg af stadionnavn.

Til mødet snakkede vi også om et samarbejde mellem Bet25, klubbens hovedsponsor, og BST. Blandt andet vil Bet25 gerne donere 2 loungepladser til BST, og vi arbejder på, at udvikle et koncept til en konkurrence, så de to pladser kan blive udloddet blandt foreningens medlemmer.

Derefter diskuterede vi muligheden for, at BST kan blive godkendt som en almennyttigforening. Det vil kræve at vi i løbet af 2016 får solgt 100 fanaktier a 200 kroner og derudover at foreningens formål bliver anerkendt som almennyttige. Det er noget vi vil gå videre med.

–       Bestyrelsen i Brøndby Supporters Trust