cropped-logo_256px.png

I tråd med udmeldingen i forbindelse med efterårets aktieemission har Brøndby i dag indfriet sin sidste gæld og er dermed gældfri. Det sparer årligt klubben for renteudgifter på omkring 12 millioner kroner og giver dermed et væsentligt forbedret afsæt til at få en økonomi, der efter planen skal være i balance mellem indtægter og udgifter i 2019 – et af hovedpunkterne i klubbens Strategi 6.4.

Det er en strategi, som harmonerer med Brøndby Supporters Trusts ønsker for, hvordan klubben bliver ledet og drevet, og derfor er det en tilfreds BST-fomand, der kan konstatere, at man følger planen.

“Det her er et vigtigt skridt på vej mod opfyldelsen af Strategi 6.4. Vi har i lang tid sagt, at det var muligt for Brøndby IF at komme i økonomisk ligevægt og stadig have et af Superligaens højeste spillerbudgetter og dermed et hold, der er konkurrencedygtigt i toppen af Superligaen. Det har denne sæson ikke mindst været et klart tegn på,” siger Frederik Gjørup Nielsen, formand i Brøndby Supporters Trust.

Hold snor i budgetterne – også til sommer

Oven på et succesfuldt transfervindue står Brøndby IF nu på tærsklen til en forårssæson, hvor andenpladsen skal forsvares, inden den helt store udfordring kommer til sommer med en midtbane, der potentielt kan se helt anderledes ud i forhold til i dag.

Men uanset om det lykkes at forlænge kontrakten med Lebogang Phiri og veksle Hany Mukhtars lejeaftale til en permanent kontrakt, opfordrer BST til, at enhver sportslig ageren bliver lavet med hensyntagen til den stramme økonomiske linje, man har holdt de seneste to transfervinduer. Også selvom klubkassen i januar blev tilført ekstra likvider, og renteudgifterne altså er væk.

“Det er altafgørende, at bestyrelsen fortsætter med at holde sig strengt til Strategi 6.4 og lader være med at øge spillerbudgettet, før økonomien er i balance, og indtjeningen er gået op. Ellers vil klubben komme i en ny gældssituation, hvor der ikke er penge nok i kassen til at betale regningerne, og historien har med al tydelighed vist, at øgede investeringer ikke nødvendigvis er lig med tilsvarende sportslig succes. Det er kontinuitet og grundigt arbejde til gengæld langt oftere,” siger Frederik Gjørup Nielsen.

 

Brøndby Supporters Trust – Sammen om Brøndby