cropped-logo_256px.png

Brøndby Supporters Trusts vigtigste opgave er at sikre Brøndby-fansene indflydelse i Brøndby IF. Det er et arbejde, vi har været i gang med i adskillige år og som nåede en foreløbig kulmination, da vi i 2013 fik Morten Holm valgt ind i klubbens bestyrelse. Et år senere blev han erstattet af BST’s tidligere formand Sune Blom, som har siddet der siden og også blev genvalgt på torsdagens generalforsamling.
Det er dog vigtigt at understrege og forstå, at vores repræsentant kun sidder der på aktionærernes velvilje. Og da Jan Bech Andersen nu ejer aktiemajoriteten i klubben, er det selvsagt kun så længe, han synes det, at vi fortsat har en mand siddende med ved bordet i klubbens ledende organ.
Men det kan der måske snart blive lavet om på – og forhåbentlig til alle parters glæde og tilfredsstillelse. For i formandens beretning på generalforsamlingen blev det nævnt, at bestyrelsen er indstillet på at arbejde for en vedtægtssikret bestyrelsesplads til fansene på linje med de to, som amatørafdelingen allerede har.
Ordene fra Brøndby IF’s bestyrelsesformand Jesper Møller var følgende:

”I en tid, hvor mange andre klubber kæmper med vigende tilskuertal, er vi stolte over, at vi fortsat nyder en kæmpestor opbakning fra vores fans. Men vi kigger også fremad – og udad – og prøver at lære af de ligaer og klubber, som gør det endnu bedre.”
”Fælles for flere af vores nabolande er, at klubbens fans er stærkt organiserede omkring klubben og til gengæld har indflydelse. Her virker klub, selskab og fans ved netop gensidigt at kunne stille både krav og forventninger til hinanden. En fast bestyrelsesplads kommer ikke uden krav om en bredere organisering og mobilisering.”
”Vi ønsker alle, at organiseringen af klubbens fans bliver styrket, så endnu flere fans fra hele landet bliver inddraget, og fansene samtidig kommer tættere på resten af Brøndby-familien – herunder klub, selskab og øvrige frivillige. Det er en proces, der skal ske med opbakning fra selskabets aktionærer og ledelse, men som må drives af fansene selv.”
”Målet er at være klar til at kunne foreslå en fast bestyrelsespost til vores fans ved næste ordinære generalforsamling. På selskabets vegne glæder jeg mig over dette, da vi ved, at et stærkt samarbejde mellem klub og fans er et afgørende element for at opnå en langvarig kommerciel og sportslig succes.”

BST vil lægge sig i spidsen for at sikre fansenes plads
Jesper Møllers ord bliver mødt med særdeles stor tilfredshed i Brøndby Supporters Trust. Formand Frederik Gjørup Nielsen udtaler:
”Først og fremmest er vi helt enige i Jesper Møllers analyse af den værdi, der ligger i at få knyttet Danmarks største fanbase endnu tættere til Brøndby IF. Og dernæst glæder det os, at bestyrelsen går ud og melder deres hensigt åbent ud. Vi har i et stykke tid kigget på mulighederne for at finde en model for, hvordan fansene af Brøndby IF i højere grad kan samles, og det arbejde intensiveres nu.”
Han understreger samtidig, at Brøndby Supporters Trust vil arbejde for, at hele Brøndby IF’s fællesskab kan blive repræsenteret i en ny struktur.
”Brøndby IF har nu på femte år en fanrepræsentant siddende i klubbens bestyrelse som den eneste danske Superliga-klub. Men vi ser et potentiale for, at en langt større del af fans og supportere kan blive en del af det aktive fællesskab i Brøndby IF. Kigger vi rundt omkring i vores nabolande er der masser af eksempler på, at det kan give en enormt positiv effekt i alle niveauer af klubberne. Derfor vil vi forsøge at drage flest mulige typer fans ind i en dialog omkring den bedste model,” siger Frederik Gjørup Nielsen.
Hvis nogen har input til dette, vil vi meget gerne høre fra jer og kan kontaktes på kontakt@brondbytrust.dk. Endvidere kan alle medlemmer af foreningen også deltage i vores ordinære generalforsamling, som vi snarest muligt vil indkalde til. Datoen for generalforsamlingen bliver den 30. april inden hjemmekampen mod SønderjyskE.

 

For yderligere kommentarer, kontakt formand Frederik Gjørup Nielsen på 28 30 27 36

 

BRØNDBY SUPPORTERS TRUST – SAMMEN OM BRØNDBY