Fakta om emissionen:

 1. Tegningsperioden løber fra den 28. oktober til den 10. november
 2. En aktie koster 55 øre
 3. Du kan finde en guide til, hvordan du tegner aktier, her: http://brondby.com/nyhed/2016/10/24/guide-saadan-tegner-du-nye-aktier-i-broendby-if

Hvorfor er det nødvendigt med endnu en kapitaludvidelse?

Det er der flere grunde til.

 • Aktuelt har Brøndby IF en likvid beholdning på 2,2 mio. kroner. Selskabets drift har i det forgangne år været afhængig af gentagne lån fra Jan Bech Andersen. Man er på ingen måde økonomisk rustet til f.eks. at blive kastet ud i en ny feriepengesag eller lignende, og i det kommende år er sportslig succes dybt afhængig af, at der bliver forlænget kontrakter med nuværende nøglespillere eller hentet erstatninger for dem. At klubben er havnet i den situation er beklageligt og skyldes, at der tidligere er blevet taget forkerte beslutninger, som vi gerne havde gjort anderledes. Men hvis man i fremtiden skal kunne tage de rigtige beslutninger for at føre Brøndby IF tilbage til toppen af skandinavisk fodbold, kræver det en forbedret likvid situation.
 • Brøndby IF har som målsætning at være i økonomisk ligevægt senest i 2019. Et stort skridt på vejen vil være ikke længere at hælde penge ned i et stort, sort rentehul. I seneste regnskabsår betalte Brøndby over fire millioner kroner i renter. Det er penge, der i stedet kunne være brugt på at skabe indtægter. Hovedparten af pengene fra emissionen vil klubben bruge på at betale alle de rentebærende lån ud, og en succesfuld emission er dermed en forudsætning for, at klubben denne gang kan holde fast ved og opfylde den fastsatte strategi 6.4.

Hvad ønsker BST, at pengene bliver brugt på?

 

 • I sommer udgav BST gennem mediet Mediano et blogindlæg, hvor en af vores pointer om emissionen var følgende: “Mens en spillers værdi kan reduceres til nul over natten, så kan man nyde værdien af bygninger, maskiner og faciliteter over noget længere tid. Bestyrelsen skal ikke udstyre sig selv med en blankocheck. Derfor skal de i prospektet give et klart svar på, hvor stor en andel af den rejste kapital, der skal gå til investeringer.”

Det svar er kommet og læner sig i høj grad op ad vores anbefalinger. I prospektet står følgende listet op som mulige investeringer:

 

 • Udbygning og forbedring af Vilfort Loungen
 • Etablering af et nyt publikumsområde til fans og tilskuere syd for Brøndby Stadion
 • Investeringer som muliggør, at banen på Brøndby Stadion kan vedligeholdes i en bedre stand
 • Renovering af parkeringspladsen nord for Brøndby Stadion
 • Etablering af materielhal som blandt andet vil frigøre plads syd for Brøndby Stadion
 • Renovering af eksisterende faciliteter på Brøndby Stadion
 • Energioptimering af Brøndby Stadion

 

Vi forventer, at man prioriterer en varigt god bane højest af disse investeringer. Brøndby IF er en fodboldklub, og fodboldholdet er den vigtigste aktør. En banesituation som den, der har været i de senere år, koster på resultaterne og dermed også på indtægtsdelen gennem for eksempel spillernes værdi. Dernæst forventer vi, at investeringer, der genererer omsætning, prioriteres højt.

Sammen med en langsigtet, fornuftig og realistisk strategi 6.4 mener vi, at klubbens udmeldinger i prospektet giver denne kapitaludvidelse troværdighed. Og derfor opfordrer vi Brøndbys fans og nuværende aktionærer til at støtte op om den.

Klubben er jo allerede garanteret 100 millioner – hvorfor skal fansene endnu engang punge ud?

 

 • I tilfælde af at emissionen fuldtegnes, vil antallet af Brøndby-aktier øges med 2,5 gange så mange, som der er i dag. BST kæmper for fanindflydelse, og en udvanding af ejerforholdet vil være et eller flere skridt tilbage i den kamp. Men hvis alle småaktionærer udnytter deres tegningsretter, vil det nuværende ejerforhold blive bevaret. Det var også Jan Bech Andersens pointe på generalforsamlingen i maj, hvor bemyndigelsen til aktieemissionen blev givet.

“… bestyrelsen har fået lov til at lave en emission med fortegningsret, så hvis alle tegner deres aktier, så kommer der ikke nogen ind udefra,” sagde Jan Bech Andersen.

 

Støt BST i arbejdet for fællesskabet og fanejerskab

bliv medlem af BST