Forside Fora Debatforum Kommentar til 3. Kvartalsrapport 2015 for Brøndbyernes IF Fodbold A/S

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • Sofie Westphal
  Keymaster
  Post count: 1
  #136 |

  I forbindelse med offentliggørelsen af 3.kvartalsrapport opjusteres forventningen til regnskabsåret for 2015. På trods af et forventet underskud i omegnen 14-19 mio. kr., så er der positive tegn på flere fronter. Det er positivt, at klubben fortsat kan præsentere fremgang i nettoomsætningen, hvor størstedelen kan tilskrives fremgang i poster, der vedrører kerneforretningen. Her til kan der ligges, at det er positivt, at klubben har formået at sænke udgiftsniveauet, samtidig med at den sportslige målsætning for indeværende år er inden for rækkevidde.

  Vi glæder os meget over, at den negative økonomiske udvikling i Brøndby er vendt. Men gør på samme tid opmærksom på, at det vil kræve fortsat hårdt arbejde, hvis vision 2017 om et positivt resultat efter finansielle poster (og før transfers) skal opnås i 2017.

  Vi noterer os, at man ved udgangen af transfervinduet i januar har tænkt sig at evaluere klubbens kapitalberedskab, og i dette notat vil BST kommentere på de forskellige muligheder bestyrelsen i Brøndbyernes IF A/S står overfor.

  I klubbens sportslige ledelse har der ikke været nogen indikationer om, at man er parat til at ofre sin nuværende målsætning om en top 3-placering. I BST vurderer vi derfor stadig, at det er det mest sandsynlige scenarie, at man i løbet af 2016 har behov for en kapitaludvidelse.

  Vi ser grundlæggende 3 måder, hvorpå klubben på kort sigt kan forbedre klubbens kapitalberedskab.

  Bestyrelsesformand og hovedaktionær Jan Bech Andersen forøger sin ejerandel igennem en kapitaludvidelse

  En hidtil ukendt investor får en større ejerandel igennem en kapitaludvidelse

  Bestyrelsen foretager en kommercialisering af nye dele af klubben. Dette kunne f.eks. være et salg af stadionnavnet.

  Om end dagens kvartalsrapport indeholder positive nyheder for klubbens økonomi, så er vi i BST stadig af den holdning, at bestyrelsen inden længe skal give en mere detaljeret udmelding omkring klubbens likviditetsberedskab.

  Vi vil i løbet af de næste måneder foretage en analyse, der kortlægger, hvilke konsekvenser vi mener, at de tre forskellige scenarier vil have.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.